VECKANS LÄSTIPS

18.09.2019

VECKANS BOKTIPS: THE CULTURE CODE – THE SECRETS OF HIGHLY SUCCESSFUL GROUPS 

 

Av Daniel Coyle

 

Den här veckan vill jag tipsa om en bok som på ett utmärkt sätt lyckas sammanfatta många viktiga lärdomar om vad som ligger i grunden för starka team: psykologisk trygghet, känslan av samhörighet, sårbarhet, att sätta gruppens framgång framom sin egen, skratt och mening.

I The Culture Code besöker vi intressanta och annorlunda teamkulturer (inte bara startups i Silicon Valley och amerikanska bollsportlag, utan också komedi- och standupgrupper och juveltjuvar) och får tydliga, konkreta exempel på vad man kan fokusera på i sitt eget team för att stärka och nära det. 

Det jag gillar med just den här boken är att den har en fin människosyn. Den lyfter fram värdet av starka sociala band och påminner oss om att verkligen se indviden bredvid oss trots alla de prestationskrav och det kaos vi omringas av. Om du, som jag, går igång på den fantastiska kraften som skapas när människor samarbetar kommer du att njuta av den här boken.

– Annika

P.S. Tips till dig som ännu inte hittat ljudböckernas värld – testa genast! Speciellt den här typen av böcker funkar bra som ljudbok. Jag lyssnar ofta på ljudböcker när jag åker och promenerar till jobbet. Och då “handlingsförloppet” inte är så komplicerat är det helt okej att jag missar ett par meningar här och där när jag går förbi en byggarbetsplats och ljudet drunknar i buller. Jag kommer ändå till jobbet med huvuder fullt av idéer.