VECKANS LÄSTIPS

3.7.2019

VECKANS BOKTIPS: ALL THE LIGHT WE CANNOT SEE  

 

Av Anthony Doerr

 

När det är sommar och semestertider älskar jag att läsa skönlitteratur. Egentligen gillar jag alltid att läsa skönlitteratur – det gör livet så mycket rikare på något sätt – men på stugan är det skönt att få frossa i böcker utan att ha dåligt samvete. Så jag tänkte rekommendera något som inte överhuvudtaget är jobbrelaterat den här veckan.  

Den här boken är en av de bästa böckerna jag läst. Det är något med den som är helt förtrollande och oförglömligt. Jag läste den för ett par år sedan men den finns ännu kvar i mitt minne, och jag tänker fortfarande på den och på karaktärerna Marie-Laure och Werner ibland. Marie-Laure är synskadad och bor i Frankrike och Werner är föräldralös från Tyskland. Medan de växer upp bryter andra världskriget ut och deras liv sammanflätas på de mest oväntade sätt.

Det är en verkligen berörande berättelse, och Doerr är en fantastisk berättare! Den går också att få i svensk översättning: Ljuset vi inte ser. 

Ingrid