BLOGG

05.09.2019

Annika Häggblom

OM HUR MAN ÖVERLEVER FÖRÄNDRING

Förra helgen var jag med om något helt nytt. Jag deltog för första gången i vuxen ålder på ett scoutevenemang! Jag var aktiv i scouterna som barn och tonåring, men måste medge att jag inte ens kommit på tanken att någonsin återuppta den hobbyn. Som tur är, har jag vänner som vet vad jag behöver och en av dem lockade med mig till Ledareldar -eventet. Ledareldar är alltså riktat till vuxna (både scouter och icke-scouter) och kunde beskrivas som ett ledarskapsseminarium ute i skogen.

 Jag var med som deltagare och faciliterade också en workshop om psykologisk trygghet på lördagen. Jag har ju hunnit vara med om ett och annat ledarskapsseminarium, men jag är verkligen glad att jag åkte på just detta! Ledareldarna gav mig inte bara orsak att gräva fram sovsäcken och myggsprayet, det gav också mängder av inspiration, väckte nya tankar och hjälpte mig stiga utanför mina vanliga banor. Jag märkte att jag var lite nervös, vilket jag ganska sällan är numera på jobbet, och tog det som ett gott tecken. Ett tecken på att jag utvecklas, tvingas göra saker på ett annat sätt än vanligt och därmed lär mig något nytt.

“För att må bra behöver vi mening och en roll som vi kan uppfylla i livet.”

Ett av de stora, övergripande tema under helgen var förändring. Inget nytt tema precis. Vi vet redan mycket om förändring, speciellt det hur lite vi vet. En talare som under helgen ändå väckte nya tankar hos mig (eller i alla fall föreföll de nya i stunden, det är det som är glädjen med reflektion – man förstärker sin förståelse genom att återuppleva viktiga insikter) var den unga kompositören, uppfinnaren, futuristen och företagaren Perttu Pölönen. 

Perttu talade om den ständigt pågående digitala utvecklingen och hur den påverkar arbetslivet, arbetet. Om hur människan sakta (?) men säkert gör sig själv meninsglös (obehövlig) genom att automatisera allt arbete. Det här kopplade väl ihop med det som Harari sa i sin podd: att känna sig utnyttjad (i arbetet) är dåligt men för en människa är det ännu värre att känna sig överflödig, obehövlig. För att må bra behöver vi mening och en roll som vi kan uppfylla i livet. I våra mardrömmar ser vi hur jobben ”försvinner”, eller omformas till något vi inte ännu känner till. Först ut är jobben som är lättast att automatisera – långtradarchaufförerna och administrativa uppgifter, kanske sjukvårdspersonalen, kanske juristerna? Och sedan följer de flesta yrken efter i deras fotspår, rakt in i det hungriga AI-gapet. Frågan är – hur gör man sig mer resilient för denna förändring? Hur ska man göra för att överleva?

I sin keynote lyfte Perttu upp vikten av att hitta nya sätt att definiera och skapa mening. Många identifierar sig och hittar mening genom sin yrkesroll, men vad händer med oss om det yrket plötsligt inte längre finns? Risken är att du tappar fotfästet, tappar bort dig själv, din identitet och känslan av att just du behövs och gör skillnad i den här världen.

Ett sätt att bli mera resilient för förändring är att definiera sin roll i världen på ett mer flexibelt sätt. Du definieras inte av ett yrke, du definieras av den betydelse, den mening, det värde du skapar för andra.

 Så, jag utmanar dig! Besvara den här frågan för dig själv: vad är din roll, vad är det mest meningsfulla du gör? Vad är värdet du tillför till världen vare sig du råkar ”jobba”, ”vara ledig” eller sysslar med en hobby? Om det känns svårt kan du fråga dig själv: vad njuter jag av, vad ger mig välbehag när det lyckas? Vad behövs i världen som jag kan bidra med? Om du lyckas med något du gjort, men det inte ger dig någon glädje, då vet du att du är på fel spår. Och slutligen: är det något google inte kan göra? Det vill säga, är det något som är unikt mänskligt, något som separerar dig från datorerna?

Jag hoppas de här frågorna hjälper dig bredda synen på dig själv och vad det är du egentligen gör (eller vill göra) om dagarna. I bästa fall kan en mer flexibel syn på din roll hjälpa dig att hitta nya givande utmaningar på oväntade ställen, om du plötsligt skulle behöva byta jobb eller bransch. Likaså kan en lite bredare syn bidra till att du hittar nya, mer effektiva lösningar och nya nätverk att göra det du gör nu.