MÅNADENS PROFFS

19.06.2019
Text: Jens Berg

MARIE HILLBLOM:
“DET DELADE LEDARSKAPET ÄR VINNAREN I SLUTÄNDAN”

Marie Hillblom har under hela 2000-talet jobbat som nyhetschef, chefredaktör och ansvarig utgivare. Hon ledde stora förändringar på de tidningar där hon jobbade – ända tills en dag i vintras när hon själv drabbades av förändringen.

Marie Hillblom har cirka 20 års erfarenhet av att jobba som chef i den turbulenta mediebranschen. Foto: Stina Järperud/Katrineholm-Kuriren.

-Mitt ledord är: Tillsammans.

När Marie Hillblom beskriver sitt ledarskap, och kärnan i allt ledarskap, återkommer hon ofta till människan. Flera personer som Proffs talat med skriver under att Hillblom som ledare lever som hon lär. Hon beskrivs som “en empatisk chef” som ser medarbetarnas liv som en helhet.

Hillblom beskriver sig också som en “kommunikativ ledare” som tror stenhårt på ett lagarbete.

-Genom att jobba med delat ledarskap och medverkan från medarbetarna kan vi hitta framtidsreceptet. Jag vill skapa en stämning där medarbetare vågar och vill prova, ge sina förslag, testa, misslyckas, utvärdera, gå vidare, prova igen och lyckas. Jag vill skapa god stämning. Har man kul tillsammans brukar resultatet också bli bra. Jag strävar efter en platt organisation, där alla känner sitt värde, säger Hillblom.

Sörmlänningen Hillblom har cirka 20 års erfarenhet av olika utmanande chefsjobb i medievärlden. Under så gott som hela 2010-talet har hon jobbat som chefredaktör och ansvarig utgivare.

Under sin tid som chefredaktör skedde stora förändringar på de tidningar hon ledde. Bland annat omarbetades sexdagarstidningen Folket till ett fördjupande veckomagasin.

Men när hon själv lyfter fram de saker som gör henne stoltast återkommer hon till människorna.

När en mångårig medarbetare sa till mig att jag var den första chefen under hens långa arbetsliv som hen vågade prata med på riktigt och berätta om problem och utmaningar. Att få det kvittot på vilken stämning jag försökt jobba fram på arbetsplatsen kändes bra.

Har du exempel på det motsatta, alltså när du upplever att du inte lyckades?

-Att som nyhetschef försöka ge feedback och coachning till en mångårig medarbetare som då bara känner sig förkrossad och värdelös. Det här visar vikten av rätt coachningsupplägg, säger Hillblom.

Värderingar nödvändiga

För Marie Hillblom är värderingar centrala för att lyckas med ledarskapet. Hon säger att man för det första måste känna till företagets grundvärderingar, företagets story och mål – och så måste man acceptera dem. Det här är en förutsättning för att atmosfären och slutresultatet ska bli lyckat.

-Samtidigt måste det här betyda att vi accepterar medarbetare med en bred mångfald, som parallellt till sina egna värderingar kan anamma företagets värderingar, motiverar Hillblom.

Vilka är de viktigaste värderingarna för dig?

-Mod, nyfikenhet, personlighet och professionalism. Att hela tiden vara medveten om journalistikens roll i demokratin, att granska, informera och skapa debatt.

Marie Hillblom jobbade som chef när revolutionen i tidningsvärlden slog till. Nya digitala aktörer, en sviktande annonsmarknad, ett förändrat kundbeteende och galopperande distributionskostnader gjorde att utmaningarna samlades på chefredaktörens bord.

-Det var tufft och spännande. Sedan min första arbetsdag på en redaktion har jag hört och blivit medveten om att jag verkar i en bransch i förändring och, på många vis, kris. Det ställer krav på ständigt nytänkande, men visar också att en stark laganda gör att man kan orka spela matchen ändå.

Vilka krav ställer det på ett delat ledarskap?

-Jag anser att situationen kräver ett delat ledarskap. Endast genom att göra jobbet tillsammans, att gemensamt spåna på nya vägar att gå, går det att överleva. Ingen sitter ju på det givna receptet, vilket är både jobbigt och ger möjlighet.

I vilka situationer är det svårt att dela ledarskapet?

-I de tuffaste situationerna, där många önskar att någon ska kliva in och bara ge tydliga direktiv. Delat ledarskap kräver ofta tid för samtal och diskussion, så i situationer med tajt tidsram kan det delade ledarskapet ha det tufft. Men jag tror ändå att det är vinnaren i slutändan. Det gör att medarbetare är med på tåget, säger Marie Hillblom.

 

“Sorgligt och chockerande”

Efter att ha varit den som lett förändringen blev Marie själv offer för förändringen i januari 2019.

Sörmlands Media blev uppköpt av NTM-koncernen och det ledde till stora förändringar på chefsposterna. Resultatet blev att Maries post upphörde och i och med det blev hon av med det jobb hon stortrivdes med.

-Det var helt oväntat och kändes grymt sorgligt och chockerande att på allvar bli personligen drabbad och nästan på dagen skild från det jobb jag älskar.

Hur såg perioden genast efter beskedet ut för dig?

-Jag funderade mycket kring vem jag är utan min plattform som journalist och redaktionell ledare. För mig har det varit en så stor del av vem hela jag är som person. Min roll har liksom passat mig som hand i handske. Det har varit så mycket mer än ett jobb. Jag har sett det som min plats i tillvaron. Så direkt efter beskedet kändes det mycket som att jag var i ett vacuum och också som att jag snabbt ville få ett nytt uppdrag.

Kände du att det var ett orättvist beslut?

-Ja och nej. Jag förstår att det var nödvändigt att bygga en ny ledningsstruktur och att jag satt på en post som kunde tas bort. Och i och med att min roll försvann var det naturligt att ta bort mig. Men jag är också en person som inte har ett behov av att sitta på en specifik post. Jag vill bara vara en del av en helhet som förändrar och påverkar samhället, som jobbar i demokratins tjänst. Och då hade jag gärna kunnat tänka mig en annan roll (reporter). Det är jag lite ledsen för att man inte ville se. Att kompetensen kunde komma till nytta på en ny plats i organisationen. Jag vill ju vara med i laget!

Just nu söker Marie Hillblom nya utmaningar. Hon önskar helst jobba kvar inom mediebranschen men å andra sidan är hon också nyfiken på i vilka andra branscher hon kunde ha nytta av sina erfarenheter.

Och de erfarenheter Marie har av att leda en bransch som är turbulent kan minsann användas även inom andra sektorer. Digitaliseringen omformar bransch efter bransch och den gemensamma nämnaren är att det behövs förändring när kundernas beteende förändras.

Och när det gäller förändring – och också rädslan för att drabbas av den själv – har Marie några självupplevda råd att komma med.

-Var inte rädd för förändring. Kärnan är trots allt i stort densamma. Du sitter på kompetens som är viktig. Komplettera den med nya kunskaper och du är gångbar! Våga lära nytt, våga ta nya uppdrag och utvecklas, avslutar månadens Proffs Marie Hillblom.